Politseiamet saadab teateid ID-kaardi kehtivusaja lõppemise kohta

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid
ID-kaardid Foto: AIVAR AOTÄHT/

Sellest nädalast saadab politsei- ja piirivalveamet (PPA) teate nendele ID-kaardi kasutajatele, kelle dokumendi kehtivusaeg peagi lõpeb.

PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marit Abram sõnas, et ettepanekuid sellise teavitussüsteemi loomiseks on dokumendi kasutajad ametile teinud korduvalt ning töö selle nimel jõudis lõpule selle nädala alguses, mil esimesed teated teele läksid. «Praegu saadetakse meeldetuletav teavitus vaid ID-kaardi kehtivusaja lõppemise kohta, kuid tulevikus plaanime samalaadse teavituse kasutusele võtta ka teiste dokumendiliikide puhul,» ütles Abram.

Teade saadetakse inimestele 90 päeva enne ID-kaardi kehtivusaja lõppu, mis peaks andma piisavalt aega sellele reageerida, sest uut dokumenti soovitab PPA taotlema hakata vähemalt 30 päeva enne vana kehtivusaja lõppemist. «Tänavu aegub varasemate aastatega võrreldes ka suurem hulk ID-kaarte ja passe, seega palume uut dokumenti tulla taotlema kindlasti õigel ajal,» lisas Abram.

Meeldetuletus ID-kaardi aegumistähtaja lähenemisest saadetakse dokumendi kasutaja eesti.ee elektronpostiaadressil ja et see kindlasti adressaadini jõuaks, peaks eesti.ee e-maili aadress olema suunatud postkasti, mida tõepoolest kasutatakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles