Piimalehma kasvatamise otsetoetuse tingimused muutusid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas piimalehma kasvatamise otsetoetuse määruse, millega kehtestati toetuse tingimused järgmisteks aastateks. Olulisema muudatusena hakkavad toetust saama alla 400 piimalehmaga farmid.

Maaeluminister Tarmo Tamm
Maaeluminister Tarmo Tamm Foto: Liis Treimann

Kui seni maksti piimalehma kasvatamise otsetoetust kuni 100 piimalehmaga farmidele, siis järgmisteks aastateks on toetuse sihtrühma laiendatud kuni 400 lehmaga farmidele.

Käesolevast aastast makstakse piimalehma kasvatamise otsetoetust kahe ühikumääraga: kuni 100 piimalehmaga karjades on hinnanguline ühikumäär 200 eurot ning 101–400 piimalehmaga karjades on hinnanguline ühikumäär 100 eurot.

Täpsed ühikumäärad arvutab PRIA koos teiste otsetoetustega aasta lõpus. Kõik muud toetuse andmise tingimused on samad, mis olid aastatel 2015-2016.

Tootmiskohustusega seotud otsetoetust saab maksta üksnes raskustes sektoritele, kus põllumajandusloomade arv või põllumajanduskultuuri kasvupind väheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles