Juhtkiri. Reformikate uued rõivad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Taavi Rõivase otsus loobuda Reformierakonna esimehe kohast on partei suhtes aus. Miski ei muuda fakti, et tema valitsemise ajal maandus erakond pärast pikki võimul oldud aastaid opositsioonis. Nüüd on vaja sellest olukorrast välja tulla. Andes esimehe rolli üle inimesele, kes pälvib eesootaval üldkogul suurima toetuse, teeb ta selleks omalt poolt võimaliku.

Eile said üldsusele teatavaks kaks nime, kes lähevad Taavi Rõivase mantlit nõutama: Kristen Michal ja Hanno Pevkur. Võib öelda, et nad on märkimisväärselt vastandlikud kandidaadid, kes iseloomustavad Reformierakonna liikmete ees seisvat valikut, kas valida pahem või parem pool.

Rõivase taandumine on kõigest tehte esimene ots. Et parteil oleks paremad tulevikuväljavaated, tuleb leida uus juht, kes kehastaks Reformierakonna järgmist peatükki. Hanno Pevkur sobib selleks hästi, Kristen Michal mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles