Vaba mõte. Raha tapab olümpia

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

Kui ETV jätab olümpiamängud näitamata, ei juhtu maailmas midagi. Elu läks rahulikult edasi ka siis, kui viimatise olümpia ajal vahendasid kergejõustiklaste ülesastumisi Tallinna pisikeses stuudios istuvad TV3 kommentaatorid. Aga suurtele muutustele kogu maailma spordis see siiski viitab.

Sport on meelelahutus ja äri. Tõsimeelsed spordihuvilised on üritanud sellele väitele küll vastu vaielda. Just olümpia on olnud see õlekõrs, mille küljes on rippunud need, kes näevad spordis raha kõrval ka au, kuulsust ja tervist ehk meie aja heeroseid. Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ja mängude näitamise õigused ostnud telekontsern Discovery võtsid spordi kaitsjatelt viimasedki relvad.

Sport peab tegema raha ja kogu aeg üha rohkem. Kõigil telejaamadel üle maailma tuleb väljakäidud summa tagasi teenida ja mitmekordselt. Selleks peavad olümpial kaasategevad sportlased olema meelelahutajad, keda kogu maailma telepublik tahab vaadata. Makstud miljonid eurod, dollarid või muud rahaühikud tuleb telejaamadel ohtra ja kalli reklaamiga tagasi teenida või tuleb riikidel oma ringhäälingutele raha tublisti juurde anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles