Neljapäeval algab kalastuskaardi taotluste vastuvõtt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas tehtud kalavõrk
Hiinas tehtud kalavõrk Foto: Toomas Huik / Postimees

2017. aasta kalastuskaardi taotlusi saab esitada elektrooniliselt või keskkonnaameti kontorites 1. detsembril kella 9-st.

Kalastuskaarti on vaja taotleda, kui püügivahendina kasutatakse nakkevõrku, õngejada, kadiskat, liivi või kuuritsat. Samuti on see nõutud õngpüünistega püüdmisel Endla looduskaitsealal, Matsalu rahvuspargis ja Silma looduskaitsealal ning mõnedel lõheliste jõgedel.

«Kõige mugavam on kalastuskaarte taotleda, kätte saada ja kohustuslikke püügiandmeid esitada elektrooniliselt veebikeskkonnas www.pilet.ee, siis pole vaja kontoris järjekorras seista ning saame säästa ka paberit,» soovitas keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

Mõlema taotlemiskanali jaoks on kehtestatud eraldi limiidid. 2017. aastal jagatakse 13 protsenti lubadest keskkonnaametist ja 87 protsenti elektroonilise kanali vahendusel. Sõltumata taotlemiskanalist, saab üks isik samasse piirkonda taotleda vaid ühe kalastuskaardi.

Esimest korda  elektroonilise kanali kaudu taotlema asudes tuleb end kõigepealt autentida ID-kaardi, mobiil-ID või internetipanga vahendusel. Seejärel saab luua endale kasutajakonto ning edaspidi siseneda ka kasutajanime ning parooli abil. Kalastuskaardi eest tuleb tasuda kohe pärast taotluse esitamist. Maksta saab nii internetipanga vahendusel kui krediitkaardiga.

Keskkonnaametile saab taotluse esitada kohapeal, saata postiga või e-postiga. Taotluse blanketi saab kontorist või keskkonnaameti kodulehelt. Kui taotlus esitatakse keskkonnaametis kohapeal teise isiku eest, peab taotlusele olema lisatud taotleja allkirjastatud volikiri, mis volitab teist isikut taotleja nimel taotlust üle andma.

E-posti teel esitataval taotlusel peab olema nõuetele vastav digitaalallkiri ning see tuleb saata aadressil jave@keskkonnaamet.ee. Posti teel tuleb allkirjastatud taotlus saata aadressil Paala tee 4, 71014 Viljandi.

Posti või e-posti teel esitatud taotluse puhul tuleb arvestada, et taotluse esitamise tähtajaks märgitakse selle registreerimise kuupäev ja kellaaeg keskkonnaameti dokumendiregistris. See aeg on kindlasti hilisem kui kirja saatmise kuupäev ja kellaaeg.

Keskkonnaametile esitatud taotlused rahuldatakse nende saamise ajalises järjekorras kuni limiidi lõppemiseni. Otsus loa andmise või andmisest keeldumise kohta tehakse kümne tööpäeva jooksul pärast taotluse laekumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles