Suure-Jaani vald ostab kirikult maad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaanis lammutati vana puumaja, mille asemele on kavas rajada tervise- ja külastuskeskus.
Suure-Jaanis lammutati vana puumaja, mille asemele on kavas rajada tervise- ja külastuskeskus. Foto: Madis Luik

Suure-Jaani kesklinna kavandatud tervisekeskus ei mahu selleks 8000 euroga ostetud kinnistule ära ning seetõttu on vallal vaja maad juurde osta Johannese koguduselt, kes küsib 3741 ruutmeetri suuruse krundi eest 19 827 eurot.

Tervisekeskus, mille osaks on ujula ja tilluke spaa, oli algul kavandatud vana kultuurimaja kohale. Selle ostis vallavalitsus eraomanikult aprillis 8000 euro eest. Kultuurimaja platsile keskus aga ära ei mahu ning vallajuhid pöördusid maaostusooviga Johanesse koguduse poole, kellel on kohe plaanitava keskuse kõrval 7400 ruutmeetri suurune kinnistu.

Viimasel volikogu istungil otsustati pool sellest maatükist küsitud hinna eest ära osta. Raha võetakse tervise- ja külastuskeskuse projekteerimiseks planeeritud summast ning vald kannab ka kõik kinnistu omandamisega kaasnevad kulud, sealhulgas notaritasu ja riigilõivu. Selleks aastaks on vald projekteerimiseks ette näinud 230 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles