Vana-Võidus avati korrastatud õpilaskodu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Võidus asuv Viljandi kuseõppekeskuse õpilaskodu
Vana-Võidus asuv Viljandi kuseõppekeskuse õpilaskodu Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna avati Vana-Võidus Viljandi ühendatud kutsekeskkooli uuendatud õpilaskodu, mille renoveerimine läks maksma 2,5 miljonit eurot, sellest Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) panus on 1,7 miljonit ja Eesti riigi osa 800 000 eurot.


«Viljandi ühendatud kutsekeskkool on nii tuntud ja hea kool, et siia tuleb õppureid üle Eesti. Neil on tarvis kuskil elada ja selline korras ühiselamu on tõesti sõbralik kodu,» ütles õpilaskodu avamisel haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. «Loodan, et korras elu- ja õppekeskkond distsiplineerib ning soodustab õppimist. Eesti vajab haritud tööjõudu ja noorte tööpuuduse vähendamist.»

Uuendatud 300-kohaline õpilaskodu sai valmis eelmisel aastal enne jõulupühi ning õppurid on seal ennast sisse seadnud. Hoones vahetati kõik kommunikatsioonid, elanikel on head olmetingimused ja vaba aja sisustamise võimalused.

Tegu on esimese täielikult renoveeritud objektiga ühendatud kutsekeskkooli linnakus. Aastatel 2004—2007 uuendati vanem ühiselamu, kuid lähiaastatel vajab see veel värskendamist. Lisaks on plaanis ehitada koolile õppekorpus ja korrastada õppetöökojad, selleks on võimalik kasutada 9,6 miljonit eurot Euroopa Regionaalaerngu Fondi toetust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles