Kõpu vallal on 21 liitlast

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu
Kõpu Foto: Elmo Riig

Riigikohtuni jõudis kolmapäeval 20 valla ühistaotlus, millega palutakse haldusreformi seadus osaliselt kehtetuks tunnistada.

Kohtu kommunikatsiooniosakonna juhataja Merje talviku sõnul esitasid ühistaotluse Abja, Emmaste, Illuka, Järvakandi, Kambja, Kõo, Käina, Leisi, Loksa, Luunja, Lüganuse, Mäetaguse, Nõo, Pala, Pöide, Pühalepa, Rakke, Tudulinna, Vaivara ja Ülenurme vallavolikogu.

Nii nagu Viljandimaa Kõpu vald juulis, paluvad ühisavalduse teinud omavalitsused nüüd riigikohtul algatada põhiseaduslikkuse järelevalve menetlus haldusreformi seaduse põhiseaduspärasuse kontrollimiseks ja tunnistada seaduse mitmed sätted kehtetuks, kuna nende hinnangul on need vastuolus põhiseadusega.

Mõni aeg tagasi esitas samasisulise taotluse Juuru vald. Riigikohus liidab taotlused üheks kohtuasjaks ning seega on Kõpu valla algatusel nüüdseks 21 liitlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles