Juhtkiri. Järgmised 25

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Nagu ümmargustel tähtpäevadel kombeks, vaadati ka läinud nädalavahtusel Eesti taasiseseisvumise 25. aastapäeva tähistades ajas tagasi. Nii peokõnedes kui ajakirjanduslikes kokkuvõtetes nenditi ühtepuhku, et meie ühiskond on veerandsaja aastaga tundmatuseni muutunud ja mis peamine: valdavalt paremuse poole.

Tõepoolest, meil on põhjust tunda uhkust, et oleme oma väiksusest hoolimata osanud väga keerulistest aegadest võrdlemisi valutult läbi tulla. Meil on jagunud visadust ja nutikust kujundada taastatud riik selliseks, mis pakub paljudele teistele eeskuju. Eesti pole ideaalne, aga ta on elamiseks ikkagi mitu korda parem koht, kui oli 1991. aastal.

Ehkki demokraatlikes riikides pole kombeks poliitikuid kiita, võiksime mõnikord siiski tunnistada, et meil on oma juhtidega üldiselt vedanud. See, et Eestist sai kiiresti arenev, vaba ja läänelik riik, keda aktsepteeritakse võrdväärse partnerina maailma kõige võimsamates sõjalistes ja poliitilistes ühendustes, ei tulnud õhust. Selle taga on olnud hulk raskeid, ent väga õigeid otsuseid. Need mehed ja naised, kes neid otsuseid söandasid õigel hetkel vastu võtta, väärivad kiitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles