Kohtutäiturid saavad õiguse teha relvaregistrisse keelumärkeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Valitsus arutab neljapäevasel istungil teenistus- ja tsiviilrelvade registri põhimäärust muutvat eelnõu. Olulisemad muudatused on seotud relvade keelumärgetega, teatas valitsuse pressiesindaja uudisteagentuurile BNS.

Praegu on registris keelumärke seadmine võrdsustatud võlgniku valduses olevate asjade arestimisega ja märge keelab registrisse kannete tegemise kohtutäituri avalduseta või nõusolekuta. Et ka isiku omandis olev tulirelv võib olla täitemenetluse objekt ja selle käsutamist on võimalik keelata, on vaja seada keelumärkeid ka teenistus- ja tsiviilrelvade registris.

Praegu seab kohtutäiturite esitatud taotluse alusel registris keelumärkeid politsei- ja piirivalveameti töötajad. Alates eelmise aasta aprillist on esitatud 523 keelumärke seadmise avaldust. Politsei hinnangul kulub aastas keelumärgete tegemisele ligikaudu 333,3 töötundi. Selleks, et vabastada politseinikud kõnealuste keelumärgete registrisse kandmisega kaasnevast töökoormusest, antakse kohtutäituritele registrile juurdepääs ning edaspidi saaksid nad ise seada relvadele keelumärkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles