Suure-Jaanis kantakse ette valla aukodaniku esimene sümfoonia

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikapäevad
Muusikapäevad Foto: Leili Kuusk

Suure-Jaani muusikapäevadel on 22. juunil kell 19 Suure-Jaani kooli suures saalis kavas ERSO ja segakoori Latvia kontsert, millel tuleb ettekandele Suure-Jaani valla aukodaniku Andres Uibo esimene sümfoonia «Apocalypsis Symphony».

Dirigent on Darrell Ang (Singapur/Prantsusmaa).

Kontserdi kavas on ka Mozarti «Reekviem». Solistid on sopran Arete Teemets, metsosopran Annaliisa Pillak, tenor Oliver Kuusik ja bass Priit Volmer.

Johannese Ilmutusraamatu 21. peatüki alusel loodud «Apocalypsis Symphony» on neljaosaline tsükkel, mis haarab kuulajat viimse kohtupäeva temaatika üldistusjõulise käsitlusega – juba teose pealkiri viitab üldinimlikele ja filosoofilistele teemadele. Andres Uibo on komponeerides arvestanud orkestri äärmiselt mitmekesiseid kõlavõimalusi. Sümfoonilist teost, mille esialgne, oreliversioon valmis aastatel 2003–2004, on korduvalt esitanud mitu koosseisu, teiste seas nimekas vanamuusika-ansambel Hortus Musicus. 2010. aastal orkestreeris helilooja teose neljanda osa «Uus Jeruusalemm» viiuldaja ja dirigent Andres Mustoneni soovitusel ning juba jaanuaris 2011 kõlas see Tallinnas Estonia kontserdisaalis ERSO ning segakoori Latvija esituses Andres Mustoneni juhatusel. 2012. aastal orkestreeris helilooja ka sümfoonia esimesed kolm osa. Tervikteose orkestriversiooni maailmaesiettekanne oli 7. jaanuaril 2013 Moskvas festivalil «Euroopa jõulud». Teose esimene, 2003. aastal loodud osa «Then I saw...» võitis uute oreliteoste konkursi novembris 2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles