Vokaalansambel Maneo avab lauldes nii endi kui publiku südameid

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maneo liikmed Päikesekillu päevakeskuses laulmas. Pildil vasakult Karmela Tennemaa, Teet Kaur, Eva-Lotta Vunder, Aare Külama, Jüri Liiva ja Helena Külama.
Maneo liikmed Päikesekillu päevakeskuses laulmas. Pildil vasakult Karmela Tennemaa, Teet Kaur, Eva-Lotta Vunder, Aare Külama, Jüri Liiva ja Helena Külama. Foto: Valdo Ots

Viljandi vokaalansambli Maneo liikmed on juba neli aastat koos muusikat teinud, kuid alles nüüd proovivad nad Hooandja annetuskeskkonna abiga plaadi välja anda.

Ansambli sünnis on oma osa Teet Kauril. Viljandi Jaani kogudus oli talle teinud mitu korda ettepaneku, et muusikud võiksid teenistusel osaleda. Lõpuks kirjutas Kaur ühe pala ning kutsus Jüri Liiva ja Aare Külama laulma. Pärast seda liitusid Karmela Tennemaa ja Helena Külama. Sopranit otsiti umbes aasta, kuni leiti Eva-Lotta Vunder.

Maneo alustas nime K6 all. See ei tundunud ansamblile õige, sest nagu ütles Aare Külama, kõlas see justkui Kalašnikovi automaadi lühend. Uus nimi tuli hoopis ühe kuulaja käest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles