Tarvastu noormees nihutas isiklikku rekordit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tafenau ületas Tallinnas kõrgushüppes 2.10, taamal seisab tema treener Tarvastu Gümnaasiumist Margus Igga.
Kristjan Tafenau ületas Tallinnas kõrgushüppes 2.10, taamal seisab tema treener Tarvastu Gümnaasiumist Margus Igga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Kadrioru staadionil aset leidnud Tallinna koolinoorte kergejõustiku meistrivõistlustel püstitas Tarvastu vallast pärit Kristjan Tagenau noormeeste kõrgushüppes oma isikliku rekordi, ületades 2.10.

Tallinnas Audentse spordigümnaasiumis treeniv ja õppiv 18-aastane kergejõustiklane jõudis selle tulemusega väga lähedale ka Viljandimaa selle vanuserühma ligemale 35 aastat püsinud maakonna rekordile 2.11, mis on 1981. aastast Valter Külveti nimel.

Viljandi kergejõustikutreener Tiit Aru selgitas, et Tarvastu valla elanikuna väljaspool ametlikku võistlusarvestust kaasa teinud Tafenau oli väga lähedal ka tulemusele 2.13.

«2.10 alistas ta kindlalt esimesel katsel. Kõrgusel 2.13 olid teine ja kolmas katse väga head, kuid napi puutega pudenes latt siiski alla,» andis Tiit Aru selgitust ja avaldas samas veendumust, et maakonna rekord on tänavu suures ohus.

Kristjan Tafenau alustas kergejõustikutreeninguid Tarvastu gümnaasiumis sealse kehalise kasvatuse õpetaja ja treeneri Margus Igga käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles