Repliik. Kannapöörde-Kallas

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Kuivadele faktidele otsa vaadates sobiks äsja end presidendikandidaadi kandidaadiks kuulutanud Siim Kallas hästi riigipeaks. Ta on üks Eesti praegusaja edukamaid ja andekamaid poliitikuid, kelle ametite kollektsioon saaks vabariigi presidendi tiitli lisandudes vaat et täiuslikuks.

Kui väga tahta, võiks koguni väita, et aastate vältel visalt Kallase kanda hõõrunud kümne miljoni dollari afäär ja VEB Fondi küsimused on tema tugevuseks. Pole just palju riigimehi, keda oleks sama palju kahtlustatud ja uuritud, kuid kes ikkagi puhtalt sadulas püsivad. Niisiis, kõva mees.

Paraku on Kallas paaril puhul ebalevalt käitudes ise oma kuvandit tuhmistanud. Laiem avalikkus ei tea seniajani, millistel kaalutlustel ta ikkagi 2014. aasta märtsis juba kindlalt tema käeulatuses olnud peaministrikohast loobus. See oli pretsedenditult veider käik, mida poolikuna mõjunud seletused vaid veidramaks muutsid. Kui niisugune käitumine ei pane inimesi kahtlustama, siis mis veel peaks panema?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles