Iga 20 sammu tagant läks osake põllumaast laborisse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imma talu noorperemees Ivo Kapp otsustas ise mullaproovide võtmise ära õppida, et sellegi töö tegemiseks poleks tarvis kedagi palgata.
Imma talu noorperemees Ivo Kapp otsustas ise mullaproovide võtmise ära õppida, et sellegi töö tegemiseks poleks tarvis kedagi palgata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Samal ajal kui Viljandimaa ühes otsas üks talunik diivanil eelmise päeva külvitööst puhkas ja teine põllul, tolmupilv taga, traktoriga asjatas, kinnitas Suure-Jaani valla Võivaku küla Imma talu noorperemees maakonna teises otsas keha, et siis mullaproovide võtmist jätkata. 

Ivo Kapp, kes nagu isa Jüri Kappki riigitöö kõrvalt Immal veiseid kasvatab ja põldu peab, oli just mõne nädala eest läbinud mullaproovide võtmise koolituse. «PRIA-l on uued nõuded ju, proove ei tohi enam niisama võtta. Sellepärast läksingi koolitusele,» rääkis ta.

Kui perepoeg, kel on maaülikoolis tootmistehnika erialal diplomi saamiseks kirjutada veel vaid lõputöö, poleks seda sammu ette võtnud, tulnuks mullaproove tegema kutsuda paberitega spetsialist. «Mõtlesin, et miks raha välja anda – ise saab ju ka proovid võtta,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles