Kartuli hind püsib sama, maasika oma andis järele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüja Mariika Kiivikase sõnul olid Holstre aiandi tomatid Viljandi turul minev kaup. Kui üks ports ostjaid oli nõutu kätte saanud, jäi tal vaid paar minutit hingetõmbeaega ja kohe olid järgmised platsis.
Müüja Mariika Kiivikase sõnul olid Holstre aiandi tomatid Viljandi turul minev kaup. Kui üks ports ostjaid oli nõutu kätte saanud, jäi tal vaid paar minutit hingetõmbeaega ja kohe olid järgmised platsis. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Eile valitses Viljandi turul värske toidukraami küllus. Kui varajase kartuli hind on endiselt neli eurot, siis kodumaiste maasikate «Polka» ja «Rumba» kilo võis kätte saada juba mõni euro soodsamalt kui nädal tagasi.

Tihenev konkurents oli Peegi-Kuressaare talu kaupa müüva Evi Veskimäe sõnul sundinud tal «Rumba» maasikate hinda kümnelt seitsme euro peale langetama. «Eesti marjad tulid turule umbes nädala jagu tagasi,» ütles ta. Nende talu marjad kasvavad avamaal musta kile peal. «Meil on selline päikesepaisteline mäenõlvak ja «Rumba» on natukene «Polkast» varasem.»

Eesti maasikate turule tulekuga ei kadunud sealt aga Poola kaup. Laura Luks ja Kelly Raud kinnitasid, et nende võõramaist päritolu murelid ja maasikad lähevad kenasti kaubaks. «Eesti omad on ju mitu eurot kallimad,» tähendas Raud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles