Autor kinkis raamatu­kogule monograafia

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Kiin kirjutas Viljandi raamatukogule
kingitud eksemplari pühenduse.
Sirje Kiin kirjutas Viljandi raamatukogule kingitud eksemplari pühenduse. Foto: Tiina Sarv

Viljandi linnaraamatukogu sai enne jõule kingituse: Sirje Kiin kinkis oma nooruslinna lemmikasutusele Marie Underi monograafia, mis oli äsja trükikojast tulnud.


Eesti väljapaistvaima poetessi elu ja loomingu uurimisele ning raamatu kirjutamisele kulus autoril ligi kakskümmend aastat. Monograafia tuleb doktoritööna kaitsmisele Turu ülikoolis.



Sirje Kiin meenutas sedagi, et aasta viimasel päeval möödub täpselt 45 aastat sellest, kui ta avaldas «Sakalas», mis kandis toona nime «Tee Kommunismile», oma esimese luuletuse.



Külaline päris direktor Evi Murdlalt raamatukogu käekäigu järele. Kui direktor kurtis, et vahel tekib lootusetuse tunne, lohutas ta, et majandus peaks meilgi hakkama õige pea ülesmäge liikuma, sest USA-s on see juba juhtunud.



Suure osa aastast elab Sirje Kiin USA-s. Ta on abielus majandusteadlase, Lõuna-Dakota ülikooli professori Jack Waltersiga.



6. jaanuaril esitleb ta monograafiat «Marie Under» Tartus kirjanike majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles