Alaska spetsialistid uurisid Viljandit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval käisid Alaskalt tulnud külalised koos Viljandi Rotary klubi
liikmetega pärimusmuusika aidas, kus nautisid kitarrifestivali.
Neljapäeval käisid Alaskalt tulnud külalised koos Viljandi Rotary klubi liikmetega pärimusmuusika aidas, kus nautisid kitarrifestivali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Rotary klubi liikmed võõrustasid neljapäevast laupäevani Alaskalt pärit noorte spetsialistide delegatsiooni.


Kauged külalised uurisid kolme päeva jooksul Viljandi asutusi ja vaatamisväärsusi ning mõni neist jõudis ka Võrtsjärve äärde limnoloogiakeskusesse. Laupäeval vaadati Olustvere lossi ja parki.



Delegatsioon, kuhu kuulus neli noort spetsialisti ja nende rotariaanist liider, tuli Eestisse Alaska Rotary piirkonnast number 5010. Kuu aega kestvast reisist veetsid nad kolm nädalat Soomes ning nädal kulub Eestiga tutvumiseks. Pärast Viljandit liikusid külalised Tartusse ja Põlvasse, kus nende eest kannavad hoolt samuti kohalikud Rotary klubid.



Alaska rühm viibib Eestis tänu Rotary rahvusvahelise organisatsiooni vahetusprogrammile «Group Study Ex­change», mille kaudu on 25—40-aastastel noortel võimalik tutvuda partnermaade kultuuri ja spetsialistidega.



«Meie eesmärk on vahetada kogemusi, külastada oma erialaga seonduvaid asutusi ning saada teadmisi teiste maade elust ja ajaloost,» kõneles gruppi juhtiv rotariaan Sharon Gaiptman.



Tema neli reiskaaslast pärinevad Alaska eri piirkondadest ning esindavad mitmesuguseid erialasid. Nemad Rotary klubidesse ei kuulu.



Rühma ainus meesliige Robert Hunter on muusik ja muusikaõpetaja ning teda vaimustas Viljandi kitarrifestival. «Siinsed inimesed on väga sõbralikud ja näivad õnnelikud. Tundub, et igaüks oskab siin kitarri mängida,» rääkis ta linnavalitsuse ametnikega kohtudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles