Vanurid kolivad Mäe tänavalt Viiratsisse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu andis loa kolida Viljandis Mäe tänaval tegutsev hooldekodu Viiratsisse endise lastekodu majja.
Linnavolikogu andis loa kolida Viljandis Mäe tänaval tegutsev hooldekodu Viiratsisse endise lastekodu majja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäevasel istungil andis Viljandi linnavolikogu loa kolida Viljandis Mäe tänaval tegutsev hooldekodu Viiratsisse endise lastekodu majja.


Ametlikus keeles öelduna anti luba Viljandi linna munitsipaalasutuse Viljandi hooldekodu tegevus lõpetada ja varad anda üle sihtasutusele Viljandimaa hoolekandekeskus, kes avab hooldekodu endises Viiratsi lastekodus.



Abilinnapea Helle Aunapi selgitust mööda ei saa Mäe tänava hooldekodus edasi tegutseda seetõttu, et hoone ei vasta ohutusnõuetele ja linnale on tehtud ettekirjutus, mille kohaselt tohib majas olla ainult kümme hoolealust.



«Viiratsis tehakse praegu hädavajalik remont ja septembri lõpul peaksime kolimisega ühel pool olema,» rääkis Helle Aunap.



Viiratsisse lähevad kõik 25 praegu Mäe tänaval elavat


eakat inimest, ruumi on majas kuni 30 hoolealusele.



Aunap kinnitas, et ühtegi töötajat pole kavas koondada, kõigile on Viiratsis tööd pakutud, aga ta mõistab ka, et kogu personal pole ilmselt kolimisega rahul.



«Eriti keeruline on neil, kes käivad tööl väljastpoolt Viljandit. Ilmselt tuleb neil otsustada, kas nad soovivad Viiratsisse sõita või leiavad töökoha kodule lähemale,» arutles ta.



«Praegu tehakse majas hädapärane remont: värvitakse seinad, võetakse ära tubade uksepakud, et saaks liikuda ratastoolide ja rulaatoritega, ning ehitatakse nõuetekohane pesemisruum,» rääkis hoolekandekeskuse juhataja Matti Zirk.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles