Väikese Laureta näol särab Eesti kauneim naeratus

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See vanemate pulmas kaamerasse püütud Laureta naeratus emale tõigi «Õhtulehe» fotovõistlusel «Eesti kauneim naeratus» perekond Laanemaale võidu.
See vanemate pulmas kaamerasse püütud Laureta naeratus emale tõigi «Õhtulehe» fotovõistlusel «Eesti kauneim naeratus» perekond Laanemaale võidu. Foto: Heleriin Laanemaa

Juunis oli «Õhtulehe» veeb valla kõigile fotohuvilistele, kes olid pildile püüdnud mõne kauni naeratuse. Selle võistluse pani ülekaalukalt kinni foto pisikesest viljandlasest Laureta Laanemaast.

«Selle foto Lauretast tegin ma meie pulmas möödunud aasta 8. augustil. Valisin just selle pildi, sest siin ta naeratab ilusasti,» rääkis lapse ema Heleriin Laanemaa. «Me ei uskunud, et võime võita, aga osalesime seetõttu, et näidata inimestele armsa naeratusega last,» ütles Heleriin.

Ettepaneku võistlusel osaleda tegi Laureta isa Gabriel Laanemaa. «Pilt meeldis paljudele ja sai palju kommentaare,» rääkis Gabriel.

«Õhtuleht» ja Sony Ericsson korraldasid fotovõistluse kauneima naeratuse leidmiseks. Pilte võis saata endast, kallimast, lastest, perest, sõpradest ja miks mitte ka lemmikloomadest.

«Õhtulehe» turundusjuhi Liivi Ermase jutu järgi laekus võistlusele 1831 fotot. «See on suurepärane tulemus!» kiitis Ermas. «Näha on, et lihtsad ja emotsionaalsed teemad lähevad inimestele korda,» tõdes ta.

Võitja valis žürii, kuhu kuulusid «Õhtulehe» lugejate arvates Eesti võluvaimate naeratustega Ithaka Maria Rahula ja Kristjan Kasearu ning Jon Grundström Sony Ericssonist.

Perekond Laanemaa sai auhinnaks moodsa viiemegapikslise kaameratelefoni Sony Ericsson C903, mille lisaomaduse Smile Shutter abil saab inimesi pildistada hetkel, kui nad naeratavad.

Esialgu kuulutas žürii võitjaks Maarja Vahi foto «Õnnelikud», ent seepeale avaldas nördimust fotograaf Ardo Kaljuvee, kes kinnitas, et kõnealuse pildi on teinud hoopis tema.Võistluse reeglites oli kirjas, et saata võib ainult enda tehtud pilte ning pilti saates kinnitab inimene oma autorlust. Kuid Maarja Vahi, kes muuseas on olnud ka ajakirja «FHM» kaanetüdruk, oli saatnud pildi endast ning autoriks märkinud samuti iseenda.

Copy
Tagasi üles