Repliik: Inimene ja tegu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Koorep
Sigrid Koorep Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ühes uudisteportaalis hakkas silma pilt neiust, kelle otsaette oli kirjutatud sõna «lehm». See oli bänner, mis kutsus üles kommentaariumides mitte solvama. Paraku leiab sealt pahatihti küllaga sõimu ja ilkumist, asjalikke arvamusavaldusi jääb aga väheks.

Tõsi, leidub neidki, kes hindavad nii-öelda ärapanemist. Kuid siin ilmnebki aga. Nimelt minnakse üht või teist lugu kommenteerides sageli kirjutaja isiku kallale ega võeta sõna tema teksti teemal. Inimene ja tegu tuleks aga lahutada. See, et üks tema tegu on väär, ei tähenda, et ta oleks oma loomult halb.

Kord tuli mul analüüsida uudisteportaali kommentaaride päeva. Muu hulgas oli üks poliitik kirjutanud arvamusloo majandusolukorrast. Kommentaatorid aga, selle asemel et majandusteemal kaasa rääkida, võtsid ette kirjutaja välimuse ja tööstaaži, tema isa ja tolle teod — selle, mis ei puutunud sugugi artikli sisusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles