Elektriautot roolib tihti õrnem sugu

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt osales uuringus teiste seas Aili Kangro, kes soetas riikliku toetuse abiga elektriauto Nissan Leaf mullu 11. mail ja oli eilseks rõõmsalt läbinud 22 875 kilomeetrit.
Viljandimaalt osales uuringus teiste seas Aili Kangro, kes soetas riikliku toetuse abiga elektriauto Nissan Leaf mullu 11. mail ja oli eilseks rõõmsalt läbinud 22 875 kilomeetrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ajal, mil soolise võrdõiguslikkuse eest võitlejad püüavad juhtide sekka rohkem naisi tuua, on elektriautode juhikoha vallutanud just naised.

Täna avaldatakse elektriautode kasutamise uuring, millele vastas rohkem õrnema soo esindajaid. Ankeedi täitis 441 elektriauto kasutajat ja 73 protsenti neist olid naised.

Miks nii, sellele uuring vastust ei otsi, kuid ühest küljest on paljud sotsiaaltöötajad naised ja just selle töö tegemiseks riik suure osa elektriautosid soetas. Teisalt on aeg-ajalt välja hõigatud, et eraisikud ostavad elektriauto enamasti pere teiseks sõiduvahendiks ja see jääb sageli pereproua käsutusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles