Viljandi uudne taaskasutuskeskus paneb järjekorda

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänaval asuvasse taaskasutuskeskusse Sahtel saavad inimesed tuua rõivaid ja muud kaupa ning kui rendileping lõpeb, antakse neile üle müügist saadud raha.
Tallinna tänaval asuvasse taaskasutuskeskusse Sahtel saavad inimesed tuua rõivaid ja muud kaupa ning kui rendileping lõpeb, antakse neile üle müügist saadud raha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud kuu lõpul avas Viljandi kesklinnas uksed taaskasutuskeskus Sahtel. Tänu uudsele kontseptsioonile on see järjekorda meelitanud hulganisti inimesi, kes soovivad kasutuna seisvaid asju uuele ringile lasta.

«Pakume võimalust oma tarbetuks jäänud esemed müüki tuua, kuid me ei ole traditsiooniline komisjonipood, kuhu inimene toob oma riided ning meie võtame müügilt teatud protsendi,» selgitas Tallinna tänav 3-b asuva taaskasutuskeskuse Sahtel juhataja ja müüja Eve Kavak.

Tema selgitust mööda saab Sahtlis rentida näiteks nädalaks boksi ning summa, mis rentniku toodud esemetest saadakse, makstakse talle selle nädala lõppemise järel välja. «Soomes on see võimalus väga populaarne ning müügisaalid on mitu korda suuremad,» rääkis Kavak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles