Tartlane troonis viljandlaste vahel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis veemotospordi jätkusuutlikkuse oma südameasjaks võtnud Aivar Kommisaar sai paadiklassi T-550 Euroopa meistrivõistlustel pronksi.
Viljandis veemotospordi jätkusuutlikkuse oma südameasjaks võtnud Aivar Kommisaar sai paadiklassi T-550 Euroopa meistrivõistlustel pronksi. Foto: Eesti Veemoto Liit

Tartu mees kavaldas Euroopa meistrivõistlustel Viljandi mehed paadiseadistusega veidi üle ning napsas kolmikvõidu pälvinud eestlaste seas säravaima autasu.

Pühapäeval Saksamaal Lauffenis lõppenud T-550 klassi Euroopa meistrivõistlustel poodiumi hõivanud ning niiviisi Eesti veemotospordi ajalugu teinud meestest pärjati tiitliga tartlane Art Raudva. Hõbeda teenis klassi tiitlivõistluste debütant viljandlane Matthias Agur, kes edestas oma juhendajat Aivar Kommisaart.

Keerulistes oludes peetud tiitlivõistlustel valitses tihe konkurents. Esindatud oli 11 riiki. Kolmele head minekut näidanud eestlasele pakkus enim konkurentsi selle paadiklassi valitsev maailmameister poolakas Marcin Mucha.

«Sõudekanal pole enamasti kuigi mugav võistluspaik, sest lainetus peegeldub kaldast rajale tagasi,» selgitas Euroopa meistrivõistluste tingimusi Viljandi klubi Nord eestvedaja, tiitlivõistluste pronksiomanik Aivar Kommisaar.

Viljandlase sõnul jäi neil nimeka tartlasega võrreldes veidi vajaka paadi seadistuses. «Stardisirge oli tavapärasest veidi pikem, erinevalt Raudvast meie seda ei teadnud,» kõneles Kommisaar.

Esimese kaheksaringilise võistlussõidu lõpetas Matthias Aguri, Marcin Mucha ja Aivar Kommisaare ees parimana Art Raudva. Ka kaks järgmist sõitu võitis tartlane ning tagas endale esikoha.

Neljast kavas olnud võistlussõidust arvestati kokkuvõtteid tehes iga osaleja kolme paremat tulemust. Matthias Agur jäi teises sõidus tulemuseta ja oli kolmandas Kommisaare järel kolmas. Viimase võitis Aguri, Raudva ja Mucha ees Kommisaar.

See tagas eestlastele nende suurima, Poolast pärit rivaali ees kolmikvõidu. «Oleks võinud ju veel paremini minna,» teatas pronksi teeninud kohaliku veemotospordi eestvedaja.

Euroopa meistrivõistluste esikolmikut on võimalik kodumaal võistlemas näha juba laupäeval, kui Tartus Anne kanalil peetakse Eesti meistrivõistluste viimane etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles