Kooli müürid langesid

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul oli Valuoja koolimaja juurdeehitise lammutamine jõudnud poole peale. Kooli vana osa jääb püsti ja see restaureeritakse.
Eile hommikul oli Valuoja koolimaja juurdeehitise lammutamine jõudnud poole peale. Kooli vana osa jääb püsti ja see restaureeritakse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Samal ajal kui Viljandi uus gümnaasium valib endale esimesi õpilasi, hakkasid ehitajad selle maja ehitamist ette valmistama. Nõukogude ajal kerkinud Valuoja kooli juurdeehitis on juba lammutatud.

«Suurepärane,» hindas vana hoone seinte langemist Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk. «Kogu asi on käima läinud ja osa pingeid sellega maha võetud.»

Viljandi volikogu esimees Tarmo Loodus tunnistas, et nüüd terendab lõpptulemus juba selgelt silme ees. «Mul pole olnud mõtet, et kooli loomine võib ära jääda, aga küsimus, miks see protsess nii aeglaselt liigub, on tekkinud korduvalt,» tunnistas ta.

Ülle Luisk nentis, et kindlasti oli veel üsna hiljuti inimesi, kes ei uskunud, et kooli loomise mõte teoks saab. «Väga raske oli sellesse uskuda, sest midagi silmaga nähtavat ei juhtunud,» põhjendas ta. Praegu on skeptikuid direktori arvates vähemaks jäänud.

Samal ajal kui ehitajad teevad uue kooli ehitamiseks ruumi, käivad järgmise aasta kümnenda klassi õpilased riburada mööda sisseastumisvestlusel. Esmaspäeval alanud ja reedel lõppevas vestlusvoorus räägivad uue kooli juhid ja õpetajad ligi 200 noorega, kellest õppima pääseb ligi 170.

Teisipäeva õhtuks oli vestlusvoor seljataga juba 120 noorel. Kõik nad jätsid sisseastumiskomisjonile oma põhikooli lõputunnistuse originaali, mis näitab, et uus gümnaasium on nende esimene eelistus.

Seda, kui palju Viljandimaa parimatest põhikoolilõpetajatest sel suvel mõnda Tartu või Tallinna eliitgümnaasiumi pääseda üritab, ei osanud Luisk eile arvata. Ta hindas, et see hulk võib olla võrreldav mullusega, kui lahkujaid oli üle kümne.

Et uus koolimaja sügiseks ei valmi, õpivad kümnenda ja üheteistkümnenda klassi noored järgmisel aastal Kaare koolis ja Paalalinna kooli algklasside majas.

Tarmo Loodus kinnitas, et suve jooksul tehakse mõlemas majas ka remont ning muretsetakse uus mööbel. Riigi Kinnisvara aktsiaselts olevat tema teada ehitaja leidmiseks konkursi juba välja kuulutanud.

Lõpuklassid jäävad õpilaste endi otsusel järgmiseks aastaks oma vanadesse koolimajadesse.

Viljandi uue gümnaasiumi ehitamine vana Valuoja kooli asemele kestab veidi enam kui aasta ning järgmise aasta juuli lõpuks peab ehitusfirma selle omanikule ehk haridusministeeriumile üle andma. Maja läheb Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile maksma ligi 6,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles