Viljandi Veevärk laiendas haaret Vana-Võitu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile avati pidulikult veeja
kanalisatsioonitorustik.
Eile avati pidulikult veeja kanalisatsioonitorustik. Foto: Aivar Aotäht

Eile avati pidulikult vee- ja kanalisatsioonitorustik, mis toob Viljandist Vana-Võitu kvaliteetse joogivee ning viib puhastamiseks tagasi heitvee.


Viiratsi vallavanem Väino Luik ütles, et aastaid tagasi asja arutama hakates oli vallal idee rajada üksnes kanalisatsioonitorustik, aga kui Viljandi puhas joogivesi vahepeal Viiratsisse jõudis, arenes ka plaan.



«Mõtlesime, et kui juba kraavi kaevama hakkame, teeks kaks asja korraga ning ehitaks ka joogiveetorustiku,» selgitas ta. «Nõnda keskkonnainvesteeringute keskusele taotluse kirjutasimegi.»



Vallavanema sõnul andsid seni Vana-Võidule vett kaks vana puurkaevu ning see oli liiga kõrge raua- ja fluorisisaldusega.



«Heitveega olid hoopiski sellised lood, et paarkümmend aastat tagasi ehitatud puhastusseade ei hakanud kordagi tööle. Nõnda settis heitvesi vaid biotiigis ja voolas seejärel loodusesse, alla mädasohu,» kirjeldas ta. «Nüüd saab Vana-Võidu kvaliteetset joogivett ja looduse reostamine heitveega on lõppenud.»



Projekteerija Ago Kangermann alustas tööd üle-eelmisel aastal, peatöövõtja San-Erika Ehituse osaühing lõi kopa maasse mullu augustis ning detsembriks said torud paika.



Vallavanema andmeil jõudis Viljandi vesi Vana-Võitu nädalapäevad tagasi.


Eilsel pidulikul avamisel tunnustas Vana-Võidu külavanem Marko Viru projekti edukat teostumist ning lausus, et tulemus annab tunda kõigile elanikele.



«Ütlen Vana-Võidu elanike nimel aitäh, et meie elukeskkonna kvaliteet paranes,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles