Parim amfiibauto ehitati Kärstnas

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstna koolipoiss Ermo Kaurov saatis oma amfiibauto kümne meetri pikkusele takistusrajale, kust see tuli välja võidukana.
Kärstna koolipoiss Ermo Kaurov saatis oma amfiibauto kümne meetri pikkusele takistusrajale, kust see tuli välja võidukana. Foto: Erakogu

Võistluse «Ehita amfiibauto» võit tuli Mulgimaale. Stokkeri tööriistakeskuste keti korraldatud võistlusel ehitas parima amfiibauto Kärstna kooli poiss Ermo Kaurov.

«Üllatas leidlikkus, millega koolipoisid olid automudeleid valmistanud,» lausus žürii esimees, kolonelleitnant Peeter Tali. «Usun, et paljudest saavad tulevikus insenerid.» Ta lisas, et meiesugune väikerahvas peabki olema leidlik ja nutikas.

Võistluse finaal oli laupäeval Tallinna Lennusadama kail ja seal osales 40 mudelit. Võistlesid V—IX klassi õpilased.

Stokkeri turundusjuht ja meistrivõistluste korraldaja Peep Pajumäe tõdes, et kuuendat korda peetud üritusel oli korralikult osalejaid ja amfiibautosid toodi igast Eesti nurgast. «Need olid valmistatud väga kvaliteetselt ja noorte meistrimeeste nähtud vaeva oli tunda nii Lennusadama finaalis kui varasemates poolfinaalides,» rääkis ta.

Kvaliteedi ja leidlikkuse hindamiseks valmistas korraldusmeeskond ette ligi kümnemeetrise raja koos poolteist meetrit pika ja kümme sentimeetrit sügava veetakistusega. Stokkeri tööriistakeskustes asetleidnud eelvoorudes oli žürii hinnanud mudelautode kvaliteeti ning proovile neid ei pannud. Takistusraja läbimine finaalis osutus Pajumäe sõnul autodele korralikuks pähkliks.

Parimatele võistlejatele ja õpetajatele andis Stokker auhinnaks tööriistu. Kolm kooli, kust pääses finaali kõige rohkem osalejaid, võisid valida 600—1400 euro eest tööõpetuse klassi sisustust.

TULEMUSED

Amfiibautode meisterdamise võistlusel selgitati paremaid mitmes kategoorias.
Paremad õpilased
• Ermo Kaurov Kärstna koolist, juhendaja Jaan Roht
• Karmo Paju Salme põhikoolist, juhendaja Kaur Filippov
• Liispet Jalandi Mõniste koolist, juhendaja Aivar Jalandi
Allikas: korraldaja Heikki Sal-Saller

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles