Repliik: Ootan hea tuju saateid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Meie igapäevases halvamaiguliste uudiste tulvas juhtub üsna sageli, et tunned end täiesti tühjaks pumbatuna ja ka kõik head mõtted on peast pühitud. Niisugustel hetkedel oleks lihtne energiat ammutada näiteks televisioonist. Paraku ei paku see just palju tuju parandavat.


Midagi sealt siiski leiab. Meie vaatame lastega esmaspäeviti ETV-st näidatavat sarja «Lõvimees», mis kõneleb Uus-Meremaal paarikümmet lõvi ja tiigrit kasvatavast abielupaarist. Kui ikka näed, kuidas suur kass peremeest ärasöömise asemel käpaga togib, on hea tuju kerge tulema. Laupäevases «Osooni» kordussaates sai jälle mõnuga jälgitud metsseakarja tegemisi.



Siit tekibki küsimus: miks on meie telekanalite kavas nii vähe loodus- ja reisisaateid? Õigupoolest pakubki neid vaid Eesti Televisioon. Huvitavad paigad ja kaunis loodus annavad just sellise süsti, mida raskel ajal hädasti tarvis on.



Mina ammutan head tuju veel näiteks kokandussaatest «Meie Annid», samuti meeldib mulle maaelu kajastav «Sõidame maale». Suisa naerupisarad toob aga silma suhtesari «Gilmore’i tüdrukud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles