GALERIID Ööpäevaga üle 200 kilomeetri jutti seiklemist kondiauru abil

Copy

Vähem kui ööpäevaga läbida ligi 230 kilomeetrit joostes, kanuus, rattal ja aerupaadis, alustades päikeseloojangul Viljandi lossimägedest ja tervitades päikesetõusu Soomaa rabas karastava suplusega. Sel moel avastasid seiklussportlased nädalavahetusel Viljandimaad, kui siin peeti Tactical Foodpack Expedition Estonia vastupidavusvõistlust.

Miks selliseid seiklusi ette võtta? "Seda ma küsin endalt ka, eriti kui läheme võistlema kuhugi kaugemale, kus osavõtt maksab tuhandeid eurosid ja saab kalendris nädala või kaks broneerida, et neli ööpäeva hing nööriga kaelas ringi nagistada," vastas entusiastlikult Joosep Tammemäe, kes kuulus seiklusvõistluse kõige kiiremini läbinud tiimi. Selleks ajaks oli tal seljataga magamata öö ja üle 200 kilomeetri rügamist. "Paljud inimesed ei teeks seda siis ka, kui peale makstaks, aga meie maksame ise," lisas ta naerdes.

Nali naljaks, aga eks see adrenaliini- ja seiklusnälg ole, mis seiklussportlased rajale utsitab ja end proovile panema sunnib. "Meile ongi see omamoodi turism. Kui tavainimene ostab reisipaketi ja teda viiakse sinna ja tänna ja näidatakse näpuga, mida vaadata, siis seiklussportlased või orienteerujad ostavad ka omamoodi paketi, kus nad saavad teha sporti ja avastada kohalikke põnevamaid ja ilusamaid kohti," selgitas Tammemäe. "Olgugi et vahepeal on raske, aga kui raske tunde tekkimise juures peaks asja ära lõpetama, siis pärast "Aktuaalse kaamera" uudiseid enam spordiuudiseid ei tuleks ju: igal alal on mingi hetk raske võistelda, ometi elab sport edasi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles