Viljandimaa ettevõtjad on universaalteenuse tulekuga rahul (1)

Copy
Jäähalli tegevjuht Aivar Talvet soovib võimaluse korral senise elektri börsipaketi vahetada ettevõtetele mõeldud universaalteenuse vastu.
Jäähalli tegevjuht Aivar Talvet soovib võimaluse korral senise elektri börsipaketi vahetada ettevõtetele mõeldud universaalteenuse vastu. Foto: Elmo Riig

Riigikogu kolmapäevast otsust laiendada elektri universaalteenust mikro- ja väikettevõtjatele peavad Viljandimaa ettevõtjad heaks ning oodatakse ära teenuse tulek novembrikuus.

Hansa Candle’i küünlavabriku tegevjuht ning erakonna Isamaa juhatuse liige Harri Juhan Aaltonen on meedias võtnud sõna ettevõtetele riikliku toetuse maksmise kohta. Hansa Candle on suurema aastakäibega kui 10 miljonit ega kvalifitseeru seetõttu mikro- ja väikettevõtjate universaalteenuse alla.

Konkurentsiameti määratud universaalteenuse hind on 18,49 senti kilovatt-tunnist. Sellelt kompenseerib riik universaalteenust kasutavale eratarbijale tuleva aasta märtsi lõpuni lisaks 25 protsenti teenuse hinnast. Üldjoontes tähendab see tarbijale hinnast ligi viiesendise osa automaatset mahaarvestamist. Aaltoneni arvates ei tohiks riik aga maksta mikro- ja väikeettevõtjatele samasugust lisatoetust või kompensatsiooni nagu eratarbijatele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles