Kõrbema läks toit ja kuivatis puhkes tulekahju

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Päästjad
Päästjad Foto: Päästeamet

Kutse peale saabunud päästeamet avastas lõppenud nädalavahetusel Viljandis kohapeal kõrbema läinud toidu ja magava korteriomaniku ning kustutasid Koksveres viljakuivati ventilatsioonis süttinud tulekahju.

Päästeamet andis pressiteate vahendusel teada, et laupäeval kell 12.40 sai häirekeskus teate, et Viljandis Tartu tänava kortermaja trepikojas huilgab tulekahjualarm ja ühest korterist tuli kärsahaisu. Paraku kohale saabunud päästeameti koputamisele ust ei avatud. Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu ja avastasid sealt toidukõrbemise ning magava korteriomaniku. Päästjad tuulutasid ruumid ja kiirabi vaatas inimese üle, kes arstiabi ei vajanud. Elanikule selgitati toiduvalmistamise põhimõtteid ja lepiti kokku kodunõustamine.

Esmaspäeval kell 1.25 helistati häirekeskusesse, sest Põhja-Sakala vallas Koksvere külas hakkas viljakuivati ventilatsiooni väljapuhketorust suitsu tulema. Päästjate kohale saabudes olid põleti ja ventilaator kinni pandud ning kuivatist lasti juba vilja välja. Päästjad tuvastasid, et kuivati ventilatsioonis on tulekahju. Kella 2.08 oli tulekahju lokaliseeritud ja vilja väljalaskmine jätkus. Tulekahju likvideeriti lõplikult kell 3.51. Päästetöödega tegelesid Põltsamaa, Suure-Jaani, Türi ja Viljandi päästjad. Punkrist lasti välja umbes 25 tonni kaera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles