MUU-UURIJA Veest tühjaks külmutatud praed

Üllar Priks
, reporter
Copy
See on vaid väike osa Tactical Foodpacki lao sisust. Tegevjuht Sverre Puustusmaa kinnitab, et nad suudaksid oma varuga kaks nädalat Eesti kaitseväelasi toita.
See on vaid väike osa Tactical Foodpacki lao sisust. Tegevjuht Sverre Puustusmaa kinnitab, et nad suudaksid oma varuga kaks nädalat Eesti kaitseväelasi toita. Foto: Marko Saarm

Kui rääkida kuivatatud kiirtoidust, mida näiteks matkal olles kuuma vee abil kiirelt söömiskõlblikuks portsjoniks teha, kargavad silme ette enamasti pressitud saepuruklotsi meenutavad kiirnuudlid. Jahuribad on tellitud ühest, maitseainesegu teisest ja pakend kolmandast maailma otsast. Säärases komplektis ei ole tavaliselt ei vajalikke toitaineid ega maitseelamust. Viljandis on aga ettevõte, kes on avastanud, et saab ka teisiti: matkatoitu võib teha päris söögist.

Tactical Foodpacki siinses staabis tootmist ei toimu. On vaid pakendamistsehh ning et moodne automaatliin pole veel saabunud, laseb portsjoneid kaaluv lõbus kollektiiv kätel kiiresti käia ja suudab sedasi kotikestesse toppida 4500 toidukorda. Kui tehniline võimekus kasvab, suureneb see kogus 10 000 toidukorrani ning koos Saksamaal püstilöödava teise tootmispesaga loodetakse peagi hakata valmistama 20 000 kiirtoidupakki päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles