Sügiskool tõi Viljandis kokku kultuurikorralduse praktikud ja tudengid

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kultuurikorraldajad pidasid teist sügiskooli.
Kultuurikorraldajad pidasid teist sügiskooli. Foto: Keidi Järvemägi

Läinud laupäeva oli pärimusmuusika aidas kultuuriakadeemia eestvedamisel kultuurikorralduse sügiskool. Arutati kultuurikorralduse olemust ning omal alal pädevad jagasid tudengitele soovitusi, kuidas kultuurimaastikul toimetada.

"Viljandi kui kultuurilinna jaoks on põnev ja oluline eesmärk kutsuda kord aastas külla kultuurikorralduse professionaale ja arutada omavahel päevakajalisi ning valdkonna jaoks tähtsaid küsimusi ning ideid," ütles sügiskooli peakorraldaja Jorma Sarv. "Seekord saime kokku teist korda ja järgmise aasta kuupäev on kalendris kirjas, nii et loodame panna aluse ühele ägedale traditsioonile."

Sügiskool on mõeldud eelkõige kultuurikorraldajatele ning kultuurimaastikul tegutsejatele. Lavale astus neli esinejat, kes arutasid kultuurimaastikul olulistel teemadel.

Kommunikatsioonist rääkisid Tallinn Music Weeki ja Station Narva peakorraldaja Helen Sildna ja Eesti kontserdi kommunikatsioonijuht Andri Maimets. Visuaali ja visiooni teemat käsitles filmimaastikul pikalt tegutsenud Madis Tüür. Päeva lõpetas podcast'i "Armastusest" üks loojatest Elina Naan teemal "Nähtamatud lood". Vabas õhkkonnas segunesid alles alustavate kultuurikorraldajate ning eriala professionaalide mõtted.

Kultuurikorraldajate sügiskool käis Viljandis koos juba teist aastat. Kui eelmisel aastal oli see kultuuriakadeemia saalides, siis seekord koliti pärimusmuusika aita, et kõik soovijad ühe katuse alla mahuksid. Aita oli kogunenud ligi 50 osalejat, sealhulgas ka teatrijuhte, kontserdikorraldajaid ja koolitajaid. Päeva juhtisid Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse teise kursuse tudengid Laura Rulli ja Rebecca Tamm. 

Järgmine kultuurikorraldajate sügiskool on tuleva aasta 29. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles