Rahakoti lõhki kulutanud Põhja-Sakala vähendab ehitussummat kümme korda (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui valda tabanud rahahäda põhjustes ja suuruses on volikoguliikmed eri meelt, siis selles ollakse üsna ühel nõul, et järgmine suur ehitus peaks vallas olema põhiosas 1960. aastatel rajatud koolimaja uuendamine.
Kui valda tabanud rahahäda põhjustes ja suuruses on volikoguliikmed eri meelt, siis selles ollakse üsna ühel nõul, et järgmine suur ehitus peaks vallas olema põhiosas 1960. aastatel rajatud koolimaja uuendamine. Foto: Marko Saarm

«Selline tunne on, et oleme end püksatuks laenanud,» nentis Põhja-Sakala vallavolikogu liige Andrus Keerd, kui oli saanud vastused küsimustele tuleva aasta vallaeelarve kohta. «Täpselt seda see tähendabki,» vastas volikogu esimees Aino Viinapuu.

Pikka aega eelarvesegadustega maadelnud Põhja-Sakala vallavõim esitles augusti lõpus volikogu liikmetele järgmiste aastate eelarvestrateegiat, milles kõige valusamalt torkas poliitikutele silma ehitusraha vähenemine. Näiteks 2022. aastal on ehitamiseks ja remontimiseks vaid 280 000 eurot, ehkki veel aasta tagasi loodeti, et selleks on vähemalt kolm miljonit eurot. Vähenemine on enam kui kümnekordne.

«Ainult teedeinvesteeringud on need, mida me ei saa välja tõsta. Suurt rohkemaks raha ei jätku,» nentis volikogu esimees Aino Viinapuu. Uue aasta kavas mahub teetööde kõrvale veel Kõpu katlamaja ehitus ning Vastemõisa lasteaia laiendamine.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles