Meediapäev kõrvutas maakonna koolilehed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsugu
Noorsugu Foto: Elmo Riig

Kümne Viljandimaa kooli ajakirjandushuvilised noored olid eile kogunenud Viljandi maagümnaasiumi, kus leidis aset koolilehtede meediapäev.


Hommikupoolikul kuulasid noored huviga, mida rääkisid oma tööst Eesti Televisiooni «Pealtnägija» saate kaasautor Roald Johannson ning Rahvusringhäälingu venekeelse uudisteportaali novosti.err.ee vastutav toimetaja Natalja Kitam.

Õhtupoolikul osalesid õpilased töötubades ning said žüriilt tagasisidet enda välja antud koolilehtede kohta.

Ühes töötoeas kõneles Viljandi linnavalitsuse pressiesindaja Eha Moosel raadiotööst, teises tutvustas maagümnaasiumi vilistlane ja praegune Tartu ülikooli ajakirjandustudeng Mehis Tuisk meedia õppimise võimalusi Eestis.

Kõik külalised, kellele lisandus ka «Sakala» esindaja, osalesid žüriis, analüüsides õpilaste välja antud ajalehti. Hindajate pilgu alt käis läbi seitse koolilehte.

Kuigi aukirja said nad kõik, tõstsid hindajad esile kaht väljaannet. Abja gümnaasiumi ajaleht «Kadakas» oli nende arvates kõige selgem, oma nišiga, lühike, sisukas ja lööv ning maagümnaasiumi «Oma Sõna» avaldas muljet kui kõikehõlmav, hea kujunduse ja fotodega ning põneva postriga leht.

Maagümnaasiumi emakeeleõpetaja Irene Artma sõnul oli ürituse eesmärk heita valgust ajakirjanike igapäevatööle. «Kui mõni õpilane sai sellest päevast midagi sütitavat, läks üritus korda,» sõnas ta.

Maakondlik meediapäev on Viljandimaal muutunud juba traditsiooniks. Esimene selline leidis aset 1995. aastal ning hiljem on koolid kohtumist kordamööda korraldanud igal aastal. Irene Artma kinnitust mööda on nii mõnestki meediapäeval osalenud õpilasest saanud ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles