Laat kolis piiripunktist väikelinna

Sakala
Copy
Turukauba seas olid olulisel kohal lilled ja istikud.
Turukauba seas olid olulisel kohal lilled ja istikud. Foto: Laine Pedaja

Juuni esimesel nädalavahetusel on Mõisaküla külje all peetud kahe riigi piiripunkti laata, aga et nüüd niisama lihtsalt üle piiri käia ei tohi, kolis laat rahvusvahelisest tsoonist veidi eemale, väikelinna hõlma alla.

Korraldaja Laine Pedaja ütles, et sellest hoolimata kogunesid kauplejad juba varahommikul, leidmaks suveaias endale see kõige parem müügikoht ja hakata kaupu lahti pakkima.

Varsti oli platsil tunda suitsukana aroomi ja muid isuäratavaid lõhnu. Aga pakuti muidugi ka seda, mida süüa ei sünni, näiteks riidekaupa, jalanõusid ja voodipesu. Laadapealiku tähelepanekute järgi tundsid ostjad kõige rohkem huvi istikute ja teiste taimede vastu. «Need paigutati kohe tänava algusesse, et ostjatel oleks lühem tee parklasse,» lausus ta. «Kella kümneks ehk tund pärast avamist oli laat saanud sisse juba täie hoo ja tundus, et ostjaid jätkub kõigile. Lähengi nüüd oma koduaeda istikuid soetama.»

Kella kolmeni kavandatud laada sisse jäi ka muusika. Nimelt algas kell üks päeval kontsert, kus esinesid torupilli- ja karmoškalaagris osalejad. Laager ehk teisisõnu festival pealkirjaga «Torupill ja teine» oli alguse saanud eelmisel päeval Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles