Kolmapäev, 24. veebruar

Sakala
Copy
Linnapea Madis Timpson loeb Vabariigi aastapäeval kohtumaja trepil ette iseseisvusmanifesti.
Linnapea Madis Timpson loeb Vabariigi aastapäeval kohtumaja trepil ette iseseisvusmanifesti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti vabariigi aastapäev Viljandis

Kell 9.30 Viljandi kalmistute ja mälestusmärkide juures meenutades Eesti vabaduse eest võidelnud mehi ja naisi. Sellele järgneb kell 10 tänujumalateenistus Pauluse kirikus, kuid ära jääb traditsiooniline liputseremoonia.

Kell 11.15 loeb Viljandi linnapea Madis Timpson Viljandi kohtumaja ees ette Eesti iseseisvusmanifesti. Lisaks koha peal kuulamisele on võimalus iseseisvusmanifesti ettelugemist vaadata otseülekandena veebi vahendusel. Otseülekannet saab jälgida veebiaadressidel viljandi.ee ja sakala.postimees.ee.

Kell 12 Vabaduse platsil toimuma pidanud perepäev jääb ära, kuna sündmuse ajal pole võimalik tagada osavõtjate piirarvu ega hajutatust, mis uute piirangute järgi peavad tervise huvides tagatud olema. 

Vabaduse platsil on võimalik terve päeva jooksul vaadata Viljandi Kunstikooli laste tehtud pea 200 sinist lindu, kes piiluvad lillekastidest. Samuti kaunistavad Vabaduse platsi lumemägesid sini-must-valged käsilipud, mida kontaktivabalt endale perekeskis jalutades kaasa võib haarata.

Tervise hoidmise huvides jääb ära ka loodusretk Peep Tobrelutsuga, kuid alates kella 12st on võimalus iseseisvalt külastada lossimägedes Tobrelutsu maastikukunsti installatsiooni „Helisev Mets“. Väljapanekuga omal käel tutvumiseks on abiks näitust ja meloodiate muusikaajalugu tutvustavad lendlehed, mida autor Peep Tobreluts kohapeal külastajatele jagab. Heliinstallatsioon jääb avatuks vähemalt 24. veebruari õhtuni. 

Kell 14 on veebi vahendusel võimalik osa saada linna aastapreemiate üleandmisest. Sündmuse salvestust saab vaadata veebiaadressidel viljandi.ee ja sakala.postimees.ee. Selleks, et nii noored kui ka eakad sellest sündmusest ilma ei jääks, kutsutakse üles noori aitama vanemaid ja vanavanemaid videosalvestise vaatamisega.

Centrumi kinos 24. veebruaril kell 12, 14.20 ja 16.40 «Tom ja Jerry», kell 13 «Väikesed asjad», kell 15.45 «Vale pööre: kogukond», kell 18.15 «Täpsuskütt», kell 20.40 «Keegi, kes hoolib». Tallinna tänav 22, Viljandi.

NÄITUSED. 

Sakala keskuses 8. märtsini Eesti arhitektuurimuuseumi väljapanek: Belgia kunstniku François Schuiteni ja Prantsuse kirjaniku Benoît Peetersi koomiksikunst ja arhitektuurne graafika «Varjatud linnad». Tallinna tänav 5, Viljandi.

Viljandi muuseumis 27. märtsini teenetemärkide näitus «Eesti tänab». Laidoneri plats 10.

Kondase keskuses 27. märtsini Ungari illustraatori Jacqueline Molnári näitus «Muinasjutt ja tegelikkus». 18. aprillini skulptori ja paberikunstniku Anne Rudanovski isikunäitus «Lugemine», mis on näituste seeria «Hinnatud ja hüljatud raamatud» neljas osa. Püsinäitus Paul Kondase maaliloomingust. Pikk tänav 8, Viljandi.

Karksi-Nuia kultuurikeskuse teise korruse fuajees Viljandi fotoringi näitus «Hing ihkab avarust», sinises saalis «Eesti pressifoto 2019». Näitused on avatud esmaspäevast neljapäevani kella 9–17 ja reedeti kella 9–15. Viljandi maantee 1.

Abja kultuurimaja esimese korruse fuajees veebruari lõpuni näitus «Kellele iseseisvus, kellele autonoomia», 100 aastat soome-ugri iseolemist. Pärnu maantee 28.

Heimtali koolis mõisahoone verandal ja ringtalli keskele ehitatud spordihoone koridoriseintel Eesti arhitektuurimuuseumi ja kultuuriministeeriumi koostöös valminud ­(ränd)näitus «Mõisast kooliks. Eesti mõisakoolid».

Viiratsi rahvamajas kunstinäitus «Helged värvid», Ülle Kant. Sakala tänav 3, Viiratsi.

Viljandi Pauluse kirikus Villu Jürjo marginäitus «Eesti kirikud». Näitust saab vaadata kiriku lahtioleku aegadel teisipäevast reedeni kella 10–15. Kiriku tänav 3.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles