Lüliti murdumine jättis suure osa Viljandist pimedusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Elektrilevi teatas, et rike Viljandis võib kesta kuni kella 18-ni.
Elektrilevi teatas, et rike Viljandis võib kesta kuni kella 18-ni. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Neljapäeval vahetult pärast kella 16 tegid Elektrilevi töömehed Viljandi alajaamas plaanipärast lülitust, kui ootamatult murdus lüliti ning alajaam jäi pingeta. See omakorda tähendas, et Viljandis jäi elektrita üle 4000 kliendi.

Kell 16.03 kadus Viljandis elekter 4132-st majapidamisest või ettevõttest. Elektrita jäid Paalalinn, Kantreküla ning suur osa kesklinna ja Uueveski piirkonnast. Viljandi kaks suuremat ärikeskust Centrum ja Uku jäid samuti pimedaks ning pidid uksed sulgema,

Tund aega pärast rikke algust andis Elektrilevi kommunikatsioonijuht Ivar Jurtšenko teada, et katkestuse põhjus peitub Viljandi alajaamas, kus tehti plaanipärast lülitust ja selle käigus lüliti murdus.

"Rikkebrigaad on kohal ning voolu taastamisega aktiivselt tegeletakse. Umbes 500 kliendile õnnestus mõnekümne minutiga ümberlülituste kaudu vool taastada, teistega läheb veel aega," teatas Jurtšenko kell 17.

Millal elektriühendus täpselt taastub, ei osanud ta öelda. Klientidele saadetud teavituses on öeldud, et prognoosi kohaselt võib vool tagasi tulla kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles