Viljandimaale lisandus üks koroonaviirusesse nakatunu

Priscilla Õmblus
Copy
Synlabi koroona testimiskaubik Viljandi Turu parklas
Synlabi koroona testimiskaubik Viljandi Turu parklas Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 770 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 32 tulemus osutus positiivseks, üks neist Viljandimaal.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 12 inimesel. Võrumaale lisandus kolm, Ida-Virumale kolm, Pärnumaale kaks, Tartumaale üks ja Viljandimaale üks. Kümnel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Terviseameti koroonakaardi järgi on teisipäevase seisuga Viljandimaal 28 nakatunut.

Harjumaale (neist 9 Tallinnas) ööpäevaga lisandunud 12 haigusjuhust on praegu teada oleva informatsiooni põhjal seitse varasemate haigete lähikontaktsed, üks juhtum on sisse toodud Saksamaalt. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on täpsustamisel.

6.–7. septembrini lisandunud haigusjuhtudest oli kaks juhtu sisse toodud (Mehhiko, Itaalia), pere- ja töökontaktide kaudu haigestus 6.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 15, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega 10, Courmet Coffee koldega 10 ning saunapeo koldega seitse nakatumist. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu.

Tallinnas on 100 tuhande elaniku kohta 31,0 COVID-19 haigusjuhtu.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel 761 inimest, kellest 156 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandus kolm uut juhtu, neist üks Narva linna. Kahel juhul on tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega, ühel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel. Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on seoses SARS-CoV-2 levikuga ligi 600 inimest. Osakonna tegevuspiirkonnas on kokku viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 25 töötajate lähikontaktsed) nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 15, Ojamaa kaevanduse koldega 9 ning Viru vangla koldega 5 haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget).

Lõuna regiooni uued positiivsed on Võru sünnipäeva koldesse lisandunud 5 nakatunut, kes olid varasemate haigete lähikontaktsed. Kokku on tänahommikuse seisuga niinimetatud Võru sünnipäeva koldes 12 nakatunut. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses ligi 275 inimest, kellest 30 on haigestunud.

Pärnumaale lisandunud 2 positiivsest juhust 1 on seotud reisimisega välismaale (Austria, Itaalia) ja 1 on Võrumaal positiivse isikuga kontaktis olnud inimene. Austria-Itaalia kümnesest reisiseltskonnast on Pärnumaal 5 positiivset, Võrumaal 4 positiivset. Üks inimene põdes haiguse kevadel läbi ja on negatiivne. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 20 inimest, kelles 8 on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele, et kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Septembrikuu seisuga on Eestis tehtud ligi 163 tuhat esmast testi, nendest 2564 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles