Kogudust teeninud vaimulikud ja kirikumuusikud said Suure-Jaani kiriku juurde tänupingid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Pinkide avamisest võtsid osa Suure-Jaani koguduse kauaaegne organist, koorijuht ja puhkpilliorkestri juht Ester Sims (vasakul), Suure-Jaani muusikafestivali kunstiline juht Andres Uibo ja praegune organist Merike Saaremets.
Pinkide avamisest võtsid osa Suure-Jaani koguduse kauaaegne organist, koorijuht ja puhkpilliorkestri juht Ester Sims (vasakul), Suure-Jaani muusikafestivali kunstiline juht Andres Uibo ja praegune organist Merike Saaremets. Foto: Hedi Vilumaa

Koos Suure-Jaani muusikafestivalile lõppakordi andmisega tähistati pühapäeval kahe omaaegse suurmehe, koguduse õpetaja Georg Alfred Rosenbergi ja köstri-organisti Hans Kapi 150. sünniaastapäeva. Ühtlasi avati kiriku juures tänupingid kõigile kogudust teeninud vaimulikele ja kirikumuusikutele.

Armulauaga kontsertjumalateenistusel olid kaastegevad festivalil esinenud muusikud. Pingid on mõlemal pool kiriku peateed. Nende avamist austasid Suure-Jaani koguduse kauaaegne organist, koorijuht ja puhkpilliorkestri juht Ester Sims, praegune organist Merike Saaremets ja Suure-Jaani muusikafestivali kunstiline juht Andres Uibo, kes vähemalt kord aastas, festivali finaalis teenib Suure-Jaani kirikus ka organistina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles