Vaba mõte. Soovituste kasutegurid uskmatutele

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Tarvo Madsen
Tarvo Madsen Foto: Marko Saarm

Väljakuulutatud eriolukorrast, teiste riikide masendavatest näidetest ja paljude asutuste suletusest hoolimata on liiga suur hulk neid, kes siiberdavad mõjuva põhjuseta ringi, sest nad kas ei usu või ei taha uskuda olukorra tõsidust või ei saa lihtsalt asjast aru. Jah, viimaste päevade sündmused ja karmistatud järelevalve tunduvad olevat niisugust hoolimatust ja mõistmatust küll vähendanud, kuid siiski leidub inimesi, keda see kõik ei huvita. Kahjuks puudutavad säärase suhtumise võimalikud tagajärjed meid kõiki.

Seetõttu kirjutan praegu eelkõige neile, kes on juba pikemat aega korratavatest soovitustest ja manitsustest mööda vaadanud või neisse skeptiliselt suhtunud, ning toon välja mõne suurema põhjuse, miks ka nemad peaksid oma käitumist siiski muutma.

Esiteks majanduslik pool. Mõelge näiteks sellele, et mida pikemaks venib eriolukord ja mida karmimaks muudetakse reeglid ja piirangud, seda rohkem ettevõtteid kannab rahalist kahju. Ehkki praegu on kõige suuremas hädas väikeettevõtted, ei saa me välistada kriisi jätkumist nii pikalt, et väljapääsmatusse olukorda jäävad ka suured tegijad. Jah, see tähendab, et teiegi võite saada koondamis- või palgakärpeteate. Ja isegi kui teil veab ja seda ei juhtu, tahan ma näha: kuhu te ülemaailmse majanduskriisi mõjude eest jooksete? Kas Marsile?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles