Mulgimaal sõideti äärmuslikes tingimustes rallikrossi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Läbi porimöllu kihutas Tarvastus Robin Allik.
Läbi porimöllu kihutas Tarvastus Robin Allik. Foto: Kalle Allik

Läinud nädalavahetusel sõidetud Piiroja ja Tarvastu karikasarjat toodi Viljandimaale mitu pjedestaalikohta. Laupäevane võistlus Jõgevamaal Piirojal algas 16-kraadise külma ja lumega ning lõppes pühapäeval Tarvastus kuuekraadise sula ja suurveega, pannes sellega proovile nii sõitjad, mehaanikud kui ka pealtvaatajad.

Viljandimaa esindajatel läks paremini esiveoliste rahvaklassis. Piirojal oli esimene Rainer Tiri ja kolmas Tanel Raudsepp. Tarvastus oli Raudsepp teine ja Tiri kolmas. Tarvastus noppis nelikveoliste klassi esimese koha Kärstnast pärit Valmar Haava.

Pjedestaalile tõusid Viljandimaa esindajatest Tarvastus veel Kaspar Allik (tuleviku klassi teine), Rahel Lannajärv (naisteklassi kolmas) ja Peeter Peek (nelikveoliste kolmas).

Uhke punkti Tarvastu etapile pani Viljandi esindajate kolmikvõit superfinaalis: esimene Veiko Pomber, teine Tanel Raudsepp ja kolmas Rainis Tiri.

Kokku startis kahel võistlusel 151 sportlast. Nende sarjade põhieesmärk on sõiduoskuste ja liikluskultuuri kasvatamine just noorte hulgas, aga ka tulevaste tippsõitjate ettevalmistamine. Selles valguses esines hästi Robin Allik, kes teeb võistlemisega alles algust ja kuigi kuulub tuleviku klassi (vanus kuni 12 eluaastat), võistles ta hoopis nii noorte kui ka meeste klassis ja tegi paljudel vanadel selja prügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles