Sakala enim loetud artiklid olid kurbadest sündmustest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ülevaade 2019. aasta Sakala digilehes enimloetud lugudest.
Ülevaade 2019. aasta Sakala digilehes enimloetud lugudest. Foto: Marko Saarm/Kenno Soo

Lõppeval aastal Sakala digilehest enim loetud artiklid on suures osas seotud kurbade ja traagiliste sündmustega. Kogu Eestis pälvisid väga suurt tähelepanu Viljandi vallas Veisjärve ääres elanud 35-aastase Ülle tapmine ning 23-aastase mehe hukkumine liiklusõnnetuses.

Pisut lõbusamatest lugudest huvitasid lugejaid suur sadu, mis Viljandit uputas, ja lotovõit, mis ühte perre juba teist korda jõudis.

1. Surnuna leitud Ülle kehal olid vägivalla tundemärgid

Juhuslikud möödujad leidsid augusti lõpus kadunuks jäänud 35-aastase Ülle ühest Mulgi valla paisjärvest surnuna. Tema kehal tuvastasid politseinikud vägivalla tundemärgid. 

Kadumise päeval tuli selles bussipeatuses Kärstna külje all Ülle bussist maha ning pidi suunduma kodu poole.
Kadumise päeval tuli selles bussipeatuses Kärstna külje all Ülle bussist maha ning pidi suunduma kodu poole. Foto: Marko Saarm

2. Viljandimaal hukkus raskes liiklusõnnetuses 23-aastane mees

Pühapäeva hommikul enne kella seitset juhtus liiklusõnnetus Viljandi–Põltsamaa maantee kolmandal kilomeetril. Auto murdus õnnetuses pooleks ning sõidukit juhtinud 23-aastane mees hukkus.

Rängas õnnetuses purunes auto täielikult ja sõidukis olnud juht hukkus.
Rängas õnnetuses purunes auto täielikult ja sõidukis olnud juht hukkus. Foto: Kenno Soo

3. 260 kilomeetrit tunnis kihutanud juht filmis enda katusele paiskumist

Reede varahommikul paiskus Viljandi vallas Soe külas Lexus kraavi ja rullus katusele. Kui politseinikud kohale jõudsid, polnud auto juures kedagi, küll aga hakkas veebis levima video, mille on väidetavalt jäädvustanud õnnetusse sattunud juht.

260 km/h kihutanud autojuht kaotas Lexuse üle kontrolli.
260 km/h kihutanud autojuht kaotas Lexuse üle kontrolli. Foto: Politsei

4. Viljandit kosutas maruline vihm

Neljapäeva, 13. juuni õhtul jõudis Viljandi kohale äikesevihm ning kallas sedavõrd palju, et kohati hakkasid tänavad lainetama.

Juunis uputas Jakobsoni tänaval taaskord.
Juunis uputas Jakobsoni tänaval taaskord. Foto: Marko Saarm / Sakala

5. Politseijuht: kahtlustatava tabamiseni viisid põhjalik töö ja õnn

Viljandi politseijuhi Margus Sassi seletust mööda püüdis 35-aastase Ülle tapja igati oma teo jälgi peita, kuid ühelt poolt õnn ja teiselt poolt suur töö aitasid politseinikel juhtumi avastada.

Viljandi politseijuht Margus Sass.
Viljandi politseijuht Margus Sass. Foto: Elmo Riig

6. Viljandlane tõi perre teise suure lotovõidu

Eesti Lotos käis hiljuti võitu vormistamas Viljandi mees, kes oli ostnud kiirloterii Kullapada ja leidnud selle mänguväljalt 20 000 eurot.

7. Narkokulleri elu viis põrgusse Peruu vanglas, armastus kinkis uue alguse

43-aastane Rasmus Liiv elab läinud aasta varakevadest Mustla lähedal mõisaaegses maakividest vanematekodus koos Peruust leitud naise Mari Rosadoga ning mõlemad töötavad kohalikus puidufirmas. Peruusse viis Viljandimaa mehe 11 aastat tagasi lootus narkootikumide vedamisega hõlpsalt tulu teenida, aga selle asemel sattus ta seitsmeks aastaks vanglasse, kus seisis silmitsi surmaga.

Tagasi Eestis, vaba ja õnnelik. Rasmus Liiv oma naise Mari Rosadoga kodutalu sildi juures.
Tagasi Eestis, vaba ja õnnelik. Rasmus Liiv oma naise Mari Rosadoga kodutalu sildi juures. Foto: Egon Valdaru

8. Kohus lubas tapmises kahtlustatava mehe vahi alla võtta

Viljandi kohtumajas astus reedel kell 13.30 kohtuniku ette 30-aastane Raido, keda prokuratuur kahtlustab Viljandi vallas Veisjärve ja Põrga küla piirkonnas 35-aastase Ülle tapmises. Prokuratuuri palvel võttis kohus mehe esialgu kaheks kuuks vahi alla.

Tapmises kahtlustatav 30-aastane mees astus reedel kohtu ette.
Tapmises kahtlustatav 30-aastane mees astus reedel kohtu ette. Foto: Elmo Riig

9. Viljandimaa aasta ettevõte ootab Ukraina renditööjõudu kritiseerinud Mart Helmet lüpsjaks. Koos pojaga

«Kui inimene hakkab nii hullu juttu rääkima, siis on ta reaalsest elust ikka väga kaugele jäänud. Ma mõtlesin, et Reformierakond on selline, kus ei teata, mis väljaspool Tallinna sünnib, aga et Helme veel «targem» on, seda ei osanud küll oodata. Võite selle kirja panna.»

Osaühingu Mangeni PM endine juht Meelis Venno.
Osaühingu Mangeni PM endine juht Meelis Venno. Foto: Elmo Riig / Sakala

10. Maasika üliodav hind paneb kasvatajad vanduma

«Ma parem ei kommenteeri, muidu hakkan ropendama,» ütles Kolga-Jaani kandis maasikaid kasvatava Sillaotsa talu noorperemees Jarmo Kass, kui Sakala ajakirjanik temalt uuris, milline on marja hind turul.

Sillaotsa talu noorperemees Jarmo Kass laiutab käsi, sest saak on tänavu vägev, aga turg on maasikast küllastunud ja loodetud kasumist tuleb suu puhtaks pühkida.
Sillaotsa talu noorperemees Jarmo Kass laiutab käsi, sest saak on tänavu vägev, aga turg on maasikast küllastunud ja loodetud kasumist tuleb suu puhtaks pühkida. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles