Neljast Balti liigas tules olnud klubist sai punktilisa vaid HC Tallinn

Priscilla Õmblus
Copy
Koduses meistriliigas möödunud nädalal võidumaiku mekkinud Viljandi HC-l tuli nädalavahetusel tunnistada lõunanaabri Riia Celtnieksi paremust.
Koduses meistriliigas möödunud nädalal võidumaiku mekkinud Viljandi HC-l tuli nädalavahetusel tunnistada lõunanaabri Riia Celtnieksi paremust. Foto: Elmo Riig

Eesti käsipalliklubidel oli kibe tööpäev Balti liigas – kõik neli pidasid kohtumise võõrsil. Ainsana sai tabelisse punktilisa HC Tallinn, viigistades liiga liidri Vilniuse VHC Šviesaga Leedut 23:23 (11:14). Põlva Serviti kaotas Valgevenes, HC Kehra / Horizon Pulp & Paper Leedus ning Viljandi HC Lätis.

Riias kohtusid kohalik Celtnieks ja Viljandi HC. Balti liigas seni punktita Viljandi alustas hästi ja läks kuuendal minutil Andrei Khapali väravast 3:2 juhtima. Aga kui järgmise 16 minutiga viskab võistkond vaid ühe värava, siis on võidulootust vähe. Nii kahjuks viljandlastega just juhtus – ei toiminud rünnak ega õieti kaitsegi ja Celtnieks põgenes kindlalt eest.

Kahekohalise arvuga kirjutati vahe juba 20. minutil, mil seis oli 14:4, ning vaheajaks juhtisid lätlased 19:7. Viljandi võitles tublisti ja pärast 5:0 vahespurti tegi Aleksander Pertelson 43. minutil seisuks 24:16, ent enamaks jõudu ei jätkunud. Celtnieks võitis 38:22, Khapal, Pertelson ja Volodõmõr Maslak viskasid Viljandi kasuks neli väravat, vastastel tabas Aleksei Gaisa üheksa korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles