Taas saab taotleda põllumajandusinvesteeringute toetust

BNS
Copy
Toetused aitavad muu hulgas kaasa toidujulgeoleku tagamisele.
Toetused aitavad muu hulgas kaasa toidujulgeoleku tagamisele. Foto: Elmo Riig

27. novembrist on keskmise suurusega ettevõtjatel ja suurettevõtjatel, kes soovivad saada investeeringutoetust põllumajandustoodete töötlemise ja turustamise tarbeks, võimalik e-PRIA-s taotlusi eeltäita ning 4.–11. detsembrini esitada.

Meetme eelarve algavaks taotlusvooruks on 2,9 miljonit eurot. See on viies taotlusvoor käimasoleval 2014.–2020. aasta maaelu arengukava programmperioodil, teatas põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA).

Toetusega tahetakse kaasa aidata põllumajandustoodete töötlemise suurendamisele ja töötlemise efektiivsuse parandamisele, mis suurendaks toodete konkurentsivõimet nii sise- kui ka välisturgudel.

Toetust saavad taotleda keskmise suurusega ettevõtjad ja suurettevõtjad põllumajandustoodete töötlemiseks või põllumajandustoodete töötlemiseks ja turustamiseks vajaliku seadme ostmiseks. Toetust ei saa taotleda üksnes turustamiseks vajalikele seadmetele. Täpsed tingimused toetuse saamiseks on sätestatud meetme määruses.

«Soovitame klientidel kindlasti kasutada eeltäitmise võimalust ja mitte jätta taotluse esitamist viimasele minutile,» ütles PRIA arengutoetuste osakonna teenuse juht Kristel Võsu pressiteate vahendusel. «Omalt poolt oleme valmis taotlejaid toetama infotelefoni teel. Otsused taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise kohta koostame hiljemalt järgmise aasta 8. aprilliks.»

PRIA hindab kõiki taotlusvoorus esitatud taotlusi määruse lisas kehtestatud hindamiskriteeriumide alusel, moodustades selleks hindamiskomisjoni. Hindamistulemuste alusel moodustatakse taotluste paremusjärjestus, milles paremaks arvatakse suurema hindepunktide summa saanud taotlus.

Toetus määratakse nõuetekohastele taotlustele eelarve ulatuses. Kui kõigi nõuetekohaste taotluste rahuldamiseks eelarvet ei jätku, määratakse toetus hindepunktide põhjal saadud paremusjärjestuse alusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles