Laupäev, 17. august

Sakala
Copy
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Kuhjaveres külateatrite festivali. Pildil on Võhma näitetrupp Rassijad sel festivalil 2016.  aastal.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Kuhjaveres külateatrite festivali. Pildil on Võhma näitetrupp Rassijad sel festivalil 2016. aastal. Foto: Elmo Riig

Lilli külmajas toimub laupäeval Mulgi kultuuri päev, kuhu on oodatud kõik huvilised. Hommikul kell 10 koguneb mulkide seltsi rahvas Polli aiandusuuringute keskusesse ning kell 11 sõidetakse Kulla leerimajja, kus tutvutakse seal asuva Mulgi kultuuri instituudiga. Kell 12 käiakse Eesti riigi sajandaks sünnipäevaks rajatud tammemetsa pargis ning kell 12.30 sõidetakse Lilli külla. Mulkide seltsi vanem Ene Saar ja Mulgi vallavanem Imre Jugomäe avavad kultuuripäeva kell 15. Algusega kell 15.15 annab Mõisaküla kooli ja Abja gümnaasiumi ajalooõpetaja Maile Kreevs ülevaate Mulgimaa ajaloost, kell 15.40 mõtiskleb elust enesest ja musitseerib Jaak Tuksam. Kell 16.15 kõneleb mulgi keele õpetaja ja rahvakultuuri spetsialist Alli Laande Maarjapäeva kommetest. Kella 17–18 on kavas Lõõtsavägilaste kontsert. Avatud on näitus «Mulgimaa ajalugu» ja töötuba, kus jagatakse nippe raamatujärjehoidjate kujundamisest mulgi mustritega ning õpetatakse paela punuma. Lisas õpetatakse üht väga vahvat mulgi mängu. Kohapeal on käsitöömeister Ülle Vaino ja lapiteki käsitöömeister Mall Vesilo. Näitusmüügil on väljas Tarvastu käsitöökoja ja Pärsti mõisa käsitöötoa kaup. Avatud on kodukohvik.

Kuhjaveres peetakse 17. ja 18. augustil traditsiooniline külateatrite festival, sedapuhku juba 15. korda. Publiku ette astub nii ammusi tuttavaid kui ka Kuhjavere teatrisündmuse jaoks uusi truppe. Mõlemal päeval on algus kell 11.

Karksi-Nuia kultuurikeskuses on viiendat aastat August Kitzbergi auks korraldatav üritus «Augustiöö Augustiga». Kella 11–13 on avatud Kitzbergi tubamuuseum, kell 14 annab Karksi-Nuia kultuurikeskuse näitering etenduse «Ükskord ühikas», kell 15.30 etendub Lendteatrilt «Teofrastus», kell  16.30 Abja näitetrupilt Kolmas Voorus «Asemikud», kell 18 EHH-teatrilt «Bob teab», kell 19.30 Lendteatrilt «Pasjanss ehk Alatu kättemaks» ja kell 21 Seasaare teatrilt «Kui kõlab koputus». Kell 23.59 antakse Libahundijooksu start.

Mulgi vallas Univere külas Urissaare talus jätkub täna kell 12 eile alanud kantrifestival. Nagu korraldajad reklaamivad, avab viiendat korda Urissaare rantšo oma väravad kõikidele kantrisõpradele, ees ootab Eesti ehedaim farmifiilingufestival ja viienda sünnipäeva puhul on laval ainult kantrimuusika legendid.

Vabaduse platsi maasika juurest algab täna kell 13 jalutuskäik giidiga.

Viljandi lauluväljakul algab täna kell 14 erivajadustega inimeste laulupidu.

NÄITUSED

Tarvastu kirikus 25. augustini tekstiilikunstnik Ene Parsi näitus «Eesti triibukood». Kirik on avatud reedest pühapäevani kella 12–17.

Sakala keskuses 30. augustini Frederik Klanbergi fotonäitus «Eile nägin ma Eestimaad». Tallinna tänav 5, Viljandi.

Rüki galeriis 31. augustini August Künnapu maalinäitus «Suvised spordimängud». Tartu tänav 7c, Viljandi.

Viljandi vana veetorn on 31. augustini avatud esmaspäevast pühapäevani kella 11–18. Hooaja lõpuni on eksponeeritud püsinäitus «Vana Viljandi läbi lennukiakna. Veetorni lugu» ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna näitus «Pärandiluup». Laidoneri plats 5c.

Suure-Jaani kiriku orelirõdul Jaanus Siimu fotonäitus Suure-Jaani muusikafestivalist. Kirik on avatud 31. augustini reedest laupäevani kella 12–16, pühapäeviti kella 13–16.

Kõpu Peetri kiriku rõdusaalis Jaanus Siimu fotonäitus Suure-Jaani muusikafestivalist, pööningusaalis Mall Vesilo ja Merike Saaremetsa tekstiilinäitus. Näitusele ja torni pääseb ürituste ajal ja etteteatamisel. Kirik on avatud 31. augustini reedest pühapäevani kella 11–17. 

Viljandi muuseumis on 31. augustini Ashanti kultuuri ja Aafrika maskide näitus «Adisua». 16. novembrini koostöönäitus Eesti ajaloomuuseumiga «Päris ja prii: 200 aastat talurahva vabastamisest Liivimaal, 150 aastat esimesest laulupeost» ja püsinäitus Viljandimaa ajaloost. Tel 433 3316. Laidoneri plats 10.

Abja kultuurimaja esimese korruse fuajees ja väikeses saalis 31. augustini Ulvi Hallikmäe kogutud kalambuuride näitus «Nahka pandud mõtted». Pärnu maantee 28.

Karksi-Nuia kultuurikeskuses augusti lõpuni Pärnu fotoklubi 2018. aasta ülevaatenäitus. Viljandi maantee 1, Karksi-Nuia.

Kondase keskuses 1. septembrini maalikunstnik Juhan Muksi Viljandi vaated «Vue de la fenêtre» (vaade aknast), 8. septembrini Ave Nahkuri «Lumehelmekese teekond Viljandist La Gomerale». 15. septembrini kahes ruumis Soome kunstniku Markku Arantila näitus «Teekond». Püsinäitusel maalikunstniku ja kooliõpetaja Paul Kondase (1900–1985) maalid, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. Tel 433 3968. Pikk tänav 8, Viljandi.

Viljandi spordihoone fuajees 15. septembrini fotoringi näitus «Ärkav või tärkav». Vaksali tänav 2.

Heimtali muuseumis saab tutvuda Eesti rahvakultuuriga, mis on talletunud esiemade kaunis käsitöös. Eksponeeritud on ehtekunstnik Anu Paali näitus «Eesti asi ehk Puud olid, puud olid hellad velled». Rahvamajas on põrandavaipade näitus «Olustvere olemised». Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 9–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles