Kerkivas tehases saavad kõikidest töötajatest osanikud

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehase nurgakivisse läks silinder, milles on kaks ajalehte, kaheeurone münt, vaimuliku õnnistus ja silindri valmistaja nimekaart.
Tehase nurgakivisse läks silinder, milles on kaks ajalehte, kaheeurone münt, vaimuliku õnnistus ja silindri valmistaja nimekaart. Foto: Elmo Riig

15. veebruaril pani seni põhiliselt Soomes tegutsenud osaühing FinEst Wood Võhmas nurgakivi oma uuele tehasele, mis hakkab tootma Soome turule elementmaju. Miljon eurot maksma minev tehas peaks tööd alustama juunis.

«Käisin mõni aasta tagasi Soomes sisehalle tutvustamas,» kõneleb ettevõtte omanik Toomas Aavasalu sellest, kuidas tal üldse tuli mõte Võhmasse tehas püsti panna. «Minuga olid kaasas toonane Võhma linnapea Anneli Siimussaar ning Suure-Jaani vallast Avo Põder ja Kalevi Kaur. Rääkisin nendega, et mul on Soomes tööl oma kandi noored mehed, kes tahaksid koju tagasi tulla.»

Võhma linna juhid tegidki siis Aavasalule ettepaneku, et nad aitavad krundiga ja ehitagu too oma tehas sinna. See kõik sündis enne kohalike omavalitsuste ühinemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles