Sürgaveres otsitakse väsinud külavanema asemele uut (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sürgavere külaselts on aegade jooksul palju korda saatnud. 2008. aastal taastati nende algatusel kiviaed, mis ümbritseb mõisa südant. Külavanem Raul Espenberg on pildil vasakul, paremal aia taastanud firma juht Janek Tšulkovski.
Sürgavere külaselts on aegade jooksul palju korda saatnud. 2008. aastal taastati nende algatusel kiviaed, mis ümbritseb mõisa südant. Külavanem Raul Espenberg on pildil vasakul, paremal aia taastanud firma juht Janek Tšulkovski. Foto: Peeter Kümmel

350 elanikuga Sürgavere on üks Viljandimaa suuremaid külasid ning sealne seltsielu on olnud vilgas. Paraku ei osale pikaaegne külavanem Raul Espenberg uutel valimistel 10. jaanuaril ning talle väärilist asendajat leida on keeruline.

Raul Espenberg tunnistas, et on väsinud. «Minu jaoks on see etapp läbi, mul on uued väljakutsed. Külavanema amet ju midagi rahaliselt sisse ei too, seevastu oma aega ja energiat olen sinna palju pannud, vahel ka isiklikku raha,» rääkis ta.

Kulud võiks hüvitada

Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu ütles, et vallavalitsuses ja volikogus on arutatud, et kui valda esindades tekib külavanemal kulutusi, peaks omavalitsus need hüvitama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles