Homme esineb aidas Kalle Pilli

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Pilli
Kalle Pilli Foto: Kaisa Keizars-Aron

Homme, 9. oktoobril esineb pärimusmuusika aidas Kalle Pilli Quintet. Ühtlasi on see Viljandi kitarrifestivali avakontsert.

Kalle Pilli Quintet koosneb headest sõpradest, kes on juhtumisi ka ühed hinnatumad muusikud Eestis. Juba mõnda aega on bändi eestvedaja Kalle Pilli tahtnud just selle koosseisuga enda loomingut esitada. 

Tiit Pauluse nimelise kitarrimängija preemia võitmine andis selleks olulise tõuke. Noore kitarritalendiga jagavad lava Keio Vutt (saksofon), Joel Rasmus Remmel (klaver), Janno Trump (basskitarr) ja Ramuel Tafenau (trummid).

Kalle Pilli on üles astunud väga erinevates koosseisudes, seetõttu on tema kirjutatud muusika segu džässist, groove’ist, fusion’ist ja popist ning tähtsal kohal on ka ilusad meloodiad ja ballaadid. Kontserdil tulebki esitusele valik aastate jooksul kirjutatud originaalloomingust. Kontsert algab kell 19.

Kümme päeva hiljem, reedel, 19. oktoobril annab samas kontserdi prantsuse tšellist Vincent Courtois, kava kannab pealkirja «West» ja on meistri ainus soolokontsert Eestis.

Vincent Courtois on suurepärane tšellist, lisaks sellele ka tunnustatud helilooja ja arvukate uute projektide looja. Ta on saanud klassikalise muusikahariduse, loonud oma fantaasiarikka muusikastiili, esinenud ja salvestanud Euroopa uue muusika tippudega nagu Louis Sclavis, Aki Takase, Marc Ducret, Frank Möbus ja paljud teised. Tšellistilt on ilmunud 25 albumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles