Galerii. Võhma taimelaat purustas rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsioonilist sügislaata Võhma Juurikas peeti täna vabaajakeskuse ümber juba 9. korda ning see oli vägevam kui kunagi varem. Peakorraldaja Riina Pakase hinnangul oli külastajaid mitu tuhat ning purustatud said senised publikurekordid. Müüjaidki oli väga palju – 70 – ning enamik nendest oli väljas lillede, puude ja põõsaste istikutega.

Hobidendroloog, pikka aega Halliste valda juhtinud Andres Rõigas ütles, et vaieldamatult on Võhma Juurikas taimekollektsionääridele Eesti parim laat. «Tavalise aia omanik saab Lätist Sigulda laadalt kõige kiiremini ja odavamalt ilusad istikud kätte, aga tõeline gurmaan tuleb ikka Võhmasse, siin on palju rohkem põnevaid ja erilisi taimi,» kinnitas Rõigas. Väga kvaliteetse ja odava kaubaga oli väljas ka neli mainekat Läti aiandustegijat. Neist kõige nimekam oli maailmakuulus liiliate ja päevaliiliate aretaja Guntis Grants. Lätlaste käest võis osta ka kõike muud, alates lilledest ja lõpetades puude ja põõsaste istikutega. Ühel lõunanaabril olid müügiletil väga ilusad vaarikaistikud, iga sordi kohta kaasas suurtes ämbrites taimed, mis paksult täis kollaseid, punaseid või roosasid marju. Tema müüs ka maasikavaarika taimi. Vaatepilt oli ülimalt efektne.

«See on väga äge laat, aiainimeste jaoks toredaim laat üldse, mida ma külastanud olen,» sõnas tuntud hobiaednik, hiljuti Räpinastki aednikudiplomi saanud Ugala teatri kunstnik-dekoraator Eve Komissarov. «Võhmasse tulevad kokku eriliste taimede müüjad, tegemist on aiagurmaaanide tõelise paradiisiga, olen megaõnnelik,» sõnas Eve Komissarov. Tema ostis Võhmast rohtlaliiliaid ja viigikaktuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles